problem z podłączeniem sterowania radiem z kierownicy do nie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TurboSkodaFilip
    Drive
    • 2010
    • 60

Zamieszczone przez aniam111
    Rozumiem że tak nie ma być??? I jeśli będzie się powtarzać do do serwisu z tym jechać. Chociaż pewnie powiedzą że klosze nie są chermetycznie szczelne i tak może się czasami robić :evil:
    Ktoś już napisał, że to się uszczelnia. Pojadę do serwisu dopiero za pół roku, dajmy tym lampom czas. Moja mama ma Fabie nówkę i było to samo na początku, a teraz nic.
  • zegar
    Classic
    • 2008
    • 7

witam mam pytanko.... chcę wymienić seryjne radyjko skoda symphony na inne gdyż jest dość słaba jakość dźwięku... czy i jak mógł bym zrobić tak żeby nadal w nowym nieorginalnym radiu działały przyciski od sterowania radiem przy kierownicy i czy na wyświetlaczu w komp. który znajduje się pomiędzy zegarami obrotomierza a prędkościomierza będą wyśfietlane stacje radiowe jak to jest dotychczas przy radiu orginalnym i czy należy wymienić okablowanie przy zmianie głośników w drzwiach przednich czy może pozostać stare okablowanie :?: :?: :?:
    zegi

Komentarz

• pkacz
      Ambiente
      • 2008
      • 214
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jak ci przeszkadza jakość dźwięku ze standardowego radia to ja wymieniłbym też kable. O ile sie nie myle, sterowanie z kierownicy i wyświetlanie komunikatów nie będzie działać bez adaptera, wszystko zależy od modelu radia (vide VehicleHUB Alpine'a)

Komentarz

• zegar
        Classic
        • 2008
        • 7

zastanawiam się nad akupem radia alpine ida- x300
        czy to będzie odpowiedni model do zachowania orginalnych funkci radia scoda symphony?? czy te założenia wymienione powyżej są nierealne dla niefabrycznego radia??

[ Dodano: Wto 09 Gru, 08 02:05 ]
        sory skoda a nie scoda
        zegi

Komentarz

• pkacz
          Ambiente
          • 2008
          • 214
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

To dość nowy model, szczerze mówiąc mogę się mylić bo nie miałem z nim bezpośredniego kontaktu ale powinien dać się wpasować w system fabryczny przy pomocy stosownego interface'u. Odezwij się do kogoś zajmującego sie profesjonalnie CA (na forum masz na przykład CASKPa i dopytaj się o szczegóły.

Komentarz

• zegar
            Classic
            • 2008
            • 7

ok a mam jeszcze pytanie mówiąc o adapterze to czy chodzi o coś takiego??http://allegro.pl/search.php?string=...4172&country=1
            zegi

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

zegar, NIE MA interfejsu do O I, żeby dało się sterować z kierownicy radiem innym niż fabryczne :!:
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• zegar
                Classic
                • 2008
                • 7

czyli nie ma takij możliwości żeby podłączyć jakiekolwiek radyjko do o żeby była możliwość sterowania z kierownicy??
                zegi

Komentarz

• krzynol
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 10972
                  • Superb II combi (3T5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                  NIE MA interfejsu do O I, żeby dało się sterować z kierownicy radiem innym niż fabryczne
                  Zamieszczone przez zegar
                  czyli nie ma takij możliwości żeby podłączyć jakiekolwiek radyjko do o żeby była możliwość sterowania z kierownicy
                  oczywiście że jest, ale wymaga to samodzielnej przeróbki

ale nie zwalczyłem tematu wyświetlania na maxi-dot stacji itd.
                  ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                  ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                  poprzednie modele:
                  ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                  ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                  O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• awiacek
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 152

Zamieszczone przez Nexus6
                    zegar, NIE MA interfejsu do O I, żeby dało się sterować z kierownicy radiem innym niż fabryczne :!:
                    Może komuś się przyda. Nie sprawdzałem tego i nie widziałem czy to naprawdę działa.... ale chyba jednak jest adapter do MFL'a OI.
                    Connects2 offer a range of Car Audio Systems, Car Stereos, CD MP3 Head Unit, DAB Radio, Car Radio DAB, AV Multimedia Car CD DVD Stereo, Sony Car Audio Player, iPhone iPod Stereos, DVD Screens, stalk adapters, integrated MP3 adapters , integrated iPod adapters, integrated car audio adapters

Kupić można w TME http://www.tme.eu/pl/katalog/artykul...fe7278be1533fa

Komentarz

Pracuję...